» COVID-19 INFORMATIE : Covid Safe Ticket

COVID-19 INFORMATIE : Covid Safe Ticket

Vanaf maandag 1 november 2021 tot en met 15 januari 2022 zullen bezoekers van 16 jaar en ouder hun Covid Safe Ticket (CST) moeten voorleggen om toegang te krijgen tot het internationaal Museum van het Carnaval en het Masker.

• Het dragen van een mondmasker is dus niet meer verplicht in de museumzalen, het auditorium en de cafetaria.
  • Groepsbezoeken en geleide bezoeken zijn mogelijk op aanvraag. Vanaf 16 jaar moeten alle personen die deel van de groep uitmaken hun CST tonen, behalve schoelgroepen. De leerlingen hoeven geen CST te tonen, maar indien ze 12+ zijn moeten ze wel een mondmasker dragen.
  • Deze regels zijn van toepassing op alle bezoeken, activiteiten en evenementen, ongeacht van het aantal deelnemers.

Het CST is een certificaat dat drie vormen kan aannemen :

• Een vaccinatiebewijs van een volledige vaccinatie (geldig vanaf de 14de dag na de tweede prik of na de eerste prik in het geval van het vaccin van Johnson & Johnson waarvan slechts één dosis wordt toegediend.)
  • Een bewijs van een negative PCR test van max. 48 uur oud of een negatieve antigeentest (sneltest) van max. 24 uur oud. De tests moeten worden afgenomen door wettelijk bevoegde personen.
  • Een bewijs van besmetting en herstel in de jongste 6 maanden.

Opmerking :

• Het CST wordt bij uw aankomst in het Museum gescand. In geval van grote drukte of een speciaal evenement raden wij u aan om 10 minuten vroeger aanwezig te zijn om te voorkomen dat het scannen uw bezoek of deelname vertraagd.